Omega-3-vetzuren

Omega-3-vetzuren, die veelvuldig voorkomen in vette vissoorten als haring, paling, sardines en makreel, vormen de olie voor de motor van ons lichaam. Zij hebben een positieve invloed op een groot aantal lichamelijke functies. Om dit aan te tonen zijn er in het verleden verschillende studies naar de werking van omega-3-vetzuren gedaan en diverse onderzoeken vinden ook nu nog plaats. Uit de reeds bekende onderzoeken kan worden vastgesteld dat er een verband bestaat tussen de inname van omega-3-vetzuren en een gezondheidsbeschermend effect, aangezien de volgende werkingen zijn aangetoond:

  • Verbetering van de stromingseigenschappen van het bloed.
  • Verlaging van het gehalte aan bloedvetten en daardoor een vermindering van het risico op aderverkalking.
  • Vorming van vaatverwijdende weefselhormonen.
  • Vergroting van de vloeibaarheid van celmembranen.
  • Verlaging van de bloeddruk.
  • Vermindering van het risico op plotselinge hartdood.
  • Verbetering van de werking van witte bloedcellen bij ontstekingsreacties.
Sluit Menu
×
Sluit